5131 Vendéglős
A vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről.
Feladatai:
- a működési szabályok az alkalmazása;
- üzleti levelezés folytatása;
- étlap tervezése, összeállítása;
- az árukészlet figyelemmel kísérése;
- szállítási szerződések megkötése, megrendelések készítése;
- kapcsolattartás a szállítókkal;
- az üzleti gazdálkodás figyelemmel kísérése;
- az üzemeltetés tárgyi feltételeinek biztosítása;
- döntéshozatal a vállalkozás finanszírozásának és a hitelek felvételének módjáról;
- az üzleti arculat kialakítása és fenntartása;
- étel- és italajánlatok elkészítése és folyamatos bővítése;
- a gasztronómiai hagyományok ápolása.
Jellemző munkakörök:
- Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
- Büfé-, bisztróvezető
- Cukrászda-, fagylaltozóvezető (1-2 személyes)
- Eszpresszó-, kávézóvezető
- Étkezdés
- Italboltvezető (1-2 személyes)
- Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
- Kifőzdés
- Kocsmáros
- Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
- Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
- Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:
« Vissza