Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

5131 Vendéglős

A vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről.

Feladatai:

  1. a működési szabályok az alkalmazása;
  2. üzleti levelezés folytatása;
  3. étlap tervezése, összeállítása;
  4. az árukészlet figyelemmel kísérése;
  5. szállítási szerződések megkötése, megrendelések készítése;
  6. kapcsolattartás a szállítókkal;
  7. az üzleti gazdálkodás figyelemmel kísérése;
  8. az üzemeltetés tárgyi feltételeinek biztosítása;
  9. döntéshozatal a vállalkozás finanszírozásának és a hitelek felvételének módjáról;
  10. az üzleti arculat kialakítása és fenntartása;
  11. étel- és italajánlatok elkészítése és folyamatos bővítése;
  12. a gasztronómiai hagyományok ápolása.

Jellemző munkakörök:

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza