Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR–08)

1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője

Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a kávéházak, éttermek és hasonló létesítmények működését, amelyek étkeztetési és vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Feladatai:

  1. étlap összeállítása a konyhafőnökökkel és a szakácsokkal együtt;
  2. speciális rendezvények tervezése és szervezése;
  3. áruk beszerzése és árazása a költségvetés szerint;
  4. készletszintek és pénzügyi tranzakciók nyilvántartása;
  5. étkezési, konyhai és ételtárolási eszközök biztosítása az egészségügyi szabályoknak megfelelően;
  6. tárgyalás az ügyfelekkel, érdeklődés, hogy mennyire elégedettek az ételekkel és a kiszolgálással;
  7. a dolgozók munkabeosztásának kialakítása, felszolgáló- és konyhai személyzet betanítása és felügyelete;
  8. foglalások felvétele, vendégek üdvözlése és segítség a rendelések felvételében;
  9. tárgyalások ügyfelekkel és beszállítókkal;
  10. foglalkozás-egészségügyi és biztonsági szabályok betartatása.

Jellemző munkakörök:

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:

« Vissza