1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a kávéházak, éttermek és hasonló létesítmények működését, amelyek étkeztetési és vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.
Feladatai:
- étlap összeállítása a konyhafőnökökkel és a szakácsokkal együtt;
- speciális rendezvények tervezése és szervezése;
- áruk beszerzése és árazása a költségvetés szerint;
- készletszintek és pénzügyi tranzakciók nyilvántartása;
- étkezési, konyhai és ételtárolási eszközök biztosítása az egészségügyi szabályoknak megfelelően;
- tárgyalás az ügyfelekkel, érdeklődés, hogy mennyire elégedettek az ételekkel és a kiszolgálással;
- a dolgozók munkabeosztásának kialakítása, felszolgáló- és konyhai személyzet betanítása és felügyelete;
- foglalások felvétele, vendégek üdvözlése és segítség a rendelések felvételében;
- tárgyalások ügyfelekkel és beszállítókkal;
- foglalkozás-egészségügyi és biztonsági szabályok betartatása.
Jellemző munkakörök:
- Bárvezető
- Cukrászdavezető
- Csárda üzletvezetője
- Étterem üzletvezetője
- Éttermi és rendezvényigazgató
- Éttermi igazgató
- Éttermi üzletvezető
- Hidegkonyha-vezető
- Kertvendéglő üzletvezetője
- Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
- Népkonyha vezetője
- Szállodai cukrászda üzletvezetője
- Szállodai salátabár üzletvezetője
- Vendéglő üzletvezetője
Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:
« Vissza